Čo na podlahu: Koberec, parkety či epoxid?

Zverejnené


Podlahy určujú charakter miestnosti a dotvárajú celkový dizajn. S ohľadom na odolnosť, dizajn aj vhodnosť pre napr. podlahové kúrenie už máte výber podlahových variácií o niečo pestrejší než v minulosti.

Koberec: útulnosť, príjemná mäkkosť a teplo

Najčastejšie udávaným dôvodom pre výber koberca je jeho príjemnosť na dotyk a tepelná izolácia. Z postele nestúpite bosou nohou na studenú podlahu, na zemi sa môžu hrať vaše deti bez obáv z prechladnutia a celý priestor sa položením koberca pocitovo zútulní.

Zdroj: Freepik

Najväčšou nevýhodou kobercov je ich údržba. Najmä pri svetlých kobercoch budete vidieť každú škvrnku. Taktiež zadržiava prach, preto je dôležité časté a dôsledné vysávanie. Hĺbkové tepovanie zaraďte do upratovacieho plánu tri až štyrikrát ročne.

Laminátová podlaha: všetko pre dizajn

Laminátová podlaha je pomerne odolná, dokáže dokonale imitovať drevo, predáva sa v bohatých rôznorodých dizajnoch a nie je drahá. Odporúčame ju aj do obývačiek, ktoré sú prepojené s kuchyňou, aby sa nerušil dizajnový efekt dvomi rôznymi podlahami. Jej nevýhodou je pocitový chlad, ktorý môžete ale ovplyvniť položením kusového koberca.

Zdroj: Jean-Philippe Delberghe na Unsplash

Laminátovú podlahu môžete bez obáv položiť aj na podlahové kúrenie, čo sa napríklad u drevených parkiet výrazne neodporúča.

Epoxidové liate podlahy: Trend v bytovom dizajne

Ide o liatu podlahu, obľúbenú pre jej nekonvenčný vzhľad. Epoxidovú podlahu zvolili majitelia bytu aj pri rekonštrukcii kuchyne a kúpeľne menšieho bytu, o ktorej sme písali pred nedávnom.

Ide často o lesklú, úhľadnú podlahu, ktorá sa postupne od veľkých výrobných hál etabluje aj v domácnostiach. Má moderný, industriálny charakter a jej veľkou výhodou je prakticky neobmedzená farebnosť. Dokážete ňou imitovať napr. vodnú plochu aj kamennú podlahu.

Zdroj: Metallic Epoxy Floor Paint na Crekoat

Ďalšími výhodami epoxidových podláh je jednoduchá údržba, farebná stálosť aj pri pôsobení UV žiarenia, bezšpárovosť a oproti dlažbe je aj príjemnejšia na dotyk bosou nohou. Pre jej dobré tepelne vodivé vlastnosti a nízku hrúbku je mimoriadne vhodná aj k podlahovému kúreniu.

Drevená podlaha

Na drevenú podlahu nedajú dopustiť milovníci autentických a prírodných materiálov. Drevené parkety pôsobia elegantne a teplo. Zároveň majú pri správnej údržbe veľmi dobrú trvácnosť.

Zdroj: Beazy na Unsplash

Jej nevýhodou je, že nie je úplne vhodná na podlahové kúrenie a že ju raz za čas treba prebrúsiť a prelakovať.

 

Potrebujete pomôcť s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti?

Kontaktuje nás na čísle: 0905 229 445

PREDAJ

Prakticky riešený 3-izbový rodinný dom v Ivanke pri Dunaji

Poľovnícka, Ivanka pri Dunaji

90 m²
304 m²
3 izby
3D
Zistiť viac

305 000 €

PREDAJ

Stavebný pozemok v Rusovciach

Rusovce, Bratislava - Rusovce

630 m²
230V
áno
Zistiť viac

Cena dohodou

PREDAJ

Rodinný dom na rekonštrukciu za cenu znaleckého posudku.

Bernolákovská, Ivanka pri Dunaji

188 m²
223 m²
4 izby
Zistiť viac

125 000 €

PREDAJ

Predaj útulného 5 izbového rodinného domu

Dunajská Lužná

5 izieb
Zistiť viac

317 000 €

PREDAJ

Rodinný dom pred rekonštrukciou pre náročného klienta

Kapitána Jaroša, Pezinok

341 m²
614 m²
7 izieb
3D
Zistiť viac

-

PREDAJ

Jedinečný 3 izbový byt na Pečnianskej

Pečnianska, Bratislava - Dvory

72 m²
3 izby
Zistiť viac

184 990 €