Načo nám sú realitné kancelárie?

Zverejnené


Od zlých treba utekať. Tie kvalitné však potrebujeme.

 

Mohlo by sa zdať, že v dobe sociálnych sietí, nákupných skupín, či inzertných aplikácií si už vystačíme sami. Iste, o svojom zámere predať, či kúpiť nehnuteľnosť, dokážeme dať vedieť naozaj širokému publiku. Ponuky na predaj si vieme prezrieť z pohodlia domova, pohodlne sediac v kresle s telefónom či tabletom v ruke. Nikdy nebolo jednoduchšie skontaktovať sa s predajcom, zistiť podrobnosti, dohodnúť obhliadku. Tak na čo vlastne ešte treba realitnú kanceláriu?

 

Nuž, ani zďaleka to nemusí mať taký hladký priebeh. Kúpa, či predaj nehnuteľnosti je pre bežného človeka dôležitá životná udalosť, pri ktorej sú v hre celoživotné úspory, alebo záväzok na celé budúce desaťročia. Najčastejšie však oboje. A nástrah, právnych kľučiek a potencionálnych nášľapných mín neúrekom. Realitná kancelária je oveľa viac, než len ďalší priestor, kde si môžeme prezrieť najnovšiu ponuku realitného trhu.

Zdroj obrázka: Freepik

Vybrať sa do neznámej a nebezpečnej krajiny bez erudovaného sprievodcu, len tak na vlastnú päsť, môže byť zážitok, o ktorom budete rozprávať do konca života. Nočnou morou sa však môže stať adrenalín, keď pri kúpe, či predaji nehnuteľnosti narazíte na podvodníka alebo prekážky, ktorých prekonanie nebude závisieť od vás, prípadne sa budú vliecť mesiace, či roky. Ešte raz: v hre sú vaše úspory či dlhodobé záväzky. Zrejme ste už mali do činenia s turistickým sprievodcom, ktorý si pri vašom zájazde jednoducho len odbil svoju povinnosť. Pri náznaku podobných spôsobov realitnej kancelárie treba utekať.  

 

Dobrá realitná kancelária je totiž ako kvalitný turistický sprievodca, ktorý svojho klienta prevedie cez všetky úskalia cesty, na ktorú sa spoločne vydali. Veľmi skoro spoznáte, či mu ide len o vaše peniaze, alebo vidí pred sebou človeka so svojimi očakávaniami a potrebami. Profesionálna a otvorená komunikácia, neúnavná snaha objasniť klientovi každý krok, popísanie možných rizík, férový prístup a splnenie aj tých najbanálnejších dohôd, to je základ, ktorý klienta presvedčí, táto cesta môže byť nielen úspešná, ale aj bezpečná.

PREDAJ

Prakticky riešený 3-izbový rodinný dom v Ivanke pri Dunaji

Poľovnícka, Ivanka pri Dunaji

90 m²
304 m²
3 izby
3D
Zistiť viac

305 000 €

PREDAJ

NOVINKA v PONUKE!!! 4-izbová novostavba v štandarde

Ekoosada, Veľké Úľany

206 m²
4 izby
Zistiť viac

195 000 €

PREDAJ

Stavebný pozemok v Rusovciach

Rusovce, Bratislava - Rusovce

630 m²
230V
áno
Zistiť viac

Cena dohodou

PREDAJ

Rodinný dom na rekonštrukciu za cenu znaleckého posudku.

Bernolákovská, Ivanka pri Dunaji

188 m²
223 m²
4 izby
Zistiť viac

125 000 €

PREDAJ

Predaj útulného 5 izbového rodinného domu

Dunajská Lužná

5 izieb
Zistiť viac

317 000 €

PREDAJ

Rodinný dom pred rekonštrukciou pre náročného klienta

Kapitána Jaroša, Pezinok

341 m²
614 m²
7 izieb
3D
Zistiť viac

-